התקופות הלא יציבות בהן אנו נמצאים, כמו בזמן מלחמה, עשויות להיראות כתקופות של סיכון כלכלי. עם זאת, ישנם סוגים מסוימים של השקעות, כמו קרקעות בישראל, שיכולות להוות הזדמנות רווחית גם במצבים כאלה. על פניו, כאשר המצב הביטחוני מסובך, נראה כי הכסף צריך להישמר בכספת, אך במקרים רבים, דווקא בעתות משבר, יכולים להשקעות בקרקעות להיות יתרונות חשובים.
יציבות לאורך זמן
קרקעות בישראל נחשבות להשקעה יציבה יחסית. בישראל ישנו מחסור מתמיד בקרקעות פנויות, כאשר קרקעות שנמצאות כיום מעבר לשימוש חקלאי או מיועדות לשימור, בדרך כלל עוברות תהליכי תכנון ייעודיים שעשויים להוביל לשימושים אחרים. הפוטנציאל הגלום במכירת קרקע כאשר היא משנה ייעוד – לדוגמה למגורים, תעשייה או מסחר – יכול להניב רווחים משמעותיים.
כיצד המלחמה משפיעה על המחירים?
על אף שהמלחמה יכולה להקשות על חלק מהעסקאות, פעמים רבות היא גם יוצרת הזדמנויות. היצע נמוך של נכסים בשוק, לצד ביקוש הולך וגדל לאחר סיום הקרבות, עשויים להוביל לעלייה במחירים. מעבר לכך, בעתות מלחמה יש נטייה לירידת מחירים בשווקים אחרים (כמו מניות או אגרות חוב), מה שמוביל למשיכת משקיעים אל תחום הקרקעות כאלטרנטיבה בטוחה יותר.
יתרונות ההשקעה בקרקעות
השקעה לטווח ארוך – קרקעות אינן דורשות תחזוקה שוטפת כמו נכסים אחרים, וניתן להחזיק בהן לאורך שנים עד שהן משתנות מייעודן. את ההשקעה ניתן לעשות גם בתקופות של חוסר יציבות.
תשואות פוטנציאליות גבוהות – שינויים בתכנון ובפיתוח של אזורים מסוימים יכולים להוביל לעליית ערך של הקרקע. כל שינוי במעמד הקרקע עשוי להניב רווחים גבוהים יותר עבור המשקיעים.
הגנה מה אינפלציה – קרקע יכולה להוות כיסוי לאינפלציה. אם מחירי הקרקעות יעלו, הערך שלהן ישמר או יגבר, גם אם השוק הכללי לא במגמת עלייה.
סיכום
המלחמה, עם כל הקשיים שהיא מביאה עמה, יכולה גם להוות הזדמנות למי שמבצע השקעה חכמה בטווח הארוך. קרקעות בישראל מציעות יציבות והזדמנות לרווח גבוה, במיוחד כשהן משנה ייעודן. במקום להימנע מהשקעות בתקופות של אי-ודאות, ניתן לנצל את המצב כיתרון ולהשקיע בקרקע, שמבטיחה ביטחון פיננסי ובצדק הופכת לאחת מהשקעות המומלצות ביותר.